Kijk online gratis de Formule 1 GP van Frankrijk (ook in het buitenland!) (2024)

Klik hier voor een samenvatting

Weinig tijd? Samenvatting! Zo kijk je wereldwijd de GP van Frankrijk, ook vanuit het buitenland

Wil je waar dan ook ter wereld toegang tot je favoriete stream om de GP van Frankrijk te kijken op 20 juni 2021?

Volg dan de volgende stappen:

  1. Sluit (tijdelijk) een abonnement af bij CyberGhost. Je kan hierbij gebruikmaken van de 45 dagen geld-terug-garantie, dus als je daar de komende maand een beroep op doet kost het je niets.
  2. Installeer CyberGhost en start de app (dit werkt op computer, tablet en smartphone).
  3. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-server als je toegang wilt tot een Nederlandse stream, bijvoorbeeld als je een Ziggo-abonnement hebt
  4. Óf gebruik een van de internationale gratis streams, waarbij je eerst verbinding dient te maken met een CyberGhost-server die staat in het land waar de desbetreffende gratis stream wordt uitgezonden.
  5. Geniet van de Grand Prix van Frankrijk!

De race om de eerste plek in het F1-klassem*nt wordt steeds heviger nu we op weg zijn naar de zevende Grand Prix van het seizoen 2021. De Formule 1 Emirates Grand Prix De France wordt van 18 tot en met 20 juni gereden op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet, Frankrijk. De 53 ronden tellende race is de start van de eerste triple header van het seizoen met drie races in opeenvolgende weekends.

Maar wat als je op vakantie buiten Nederland bent en geen toegang hebt tot je gebruikelijke Formule 1 stream vanwege geo-blocking restricties? Of wat als je de race gewoon gratis wilt bekijken? Je kunt deze problemen oplossen door een veilige en betrouwbare VPN-dienst te gebruiken, waarmee je overal ter wereld online naar F1-races kunt kijken. Ook is er deze keer een gratis Franse stream die wij vanuit Nederland gewoon kunnen bekijken. Lees verder om uit te vinden hoe je de F1 GP van Frankrijk gratis kijkt!

Waar kan ik de GP van Frankrijk (gratis) kijken?

De volledige GP van Frankrijk wordt uitgezonden op Ziggo Kanaal 14. Mocht je dus een abonnement hebben op Ziggo en ben je gewoon in Nederland, dan kun je de race daar kijken. Als je geen Ziggo hebt dan kun je er eventueel voor kiezen om een (tijdelijk) betaald abonnement af te sluiten op Ziggo Sport Totaal, de digitale streamingdienst van Ziggo. Maar er zijn ook andere gratis opties.

Zo wordt de GP van Frankrijk gratis uitgezonden op C8, online te bereiken via de site van Canal+, door te klikken op “En direct” en dan de stream van C8 te selecteren. Wij konden deze stream bekijken vanuit Nederland. Of dit ook tijdens de race zelf nog werkt kunnen we nog niet verifiëren.

Er zijn ook gratis Formule 1 streams beschikbaar die alleen met een VPN toegankelijk zijn. Hoewel deze streams beschikbaar zijn in andere landen, kun je met een VPN gewoon toegang krijgen tot deze streams. Je kunt de VPN ook gebruiken om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot Nederlandse streams, mocht je dat willen. Hoe dit allemaal werkt lees je hieronder.

Kijk gratis de GP van Frankrijk met een VPN

Mocht de stream van het Franse C8 niet werken, dan kun je een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot gratis streams uit andere landen. Als je je IP-adres verandert naar een IP-adres uit een ander land, dan kun je namelijk toegang krijgen tot de streams uit dat land. En omdat de F1 GP van Frankrijk gratis wordt uitgezonden in sommige landen, kun je met een VPN deze gratis streams bekijken.

We hebben uitgezocht in welke landen de GP van Frankrijk gratis wordt uitgezonden en getest of we met een VPN toegang konden krijgen tot deze streams. Uiteindelijk zijn we tot de volgende werkende lijst met gratis, officiële F1 streams gekomen:

Gratis Formule 1 streams

De Grand Prix van Frankrijk wordt gratis uitgezonden op de volgende zenders.

LandOmroepTaalStream URL
FrankrijkC8Franscanalplus.com/live/?channel=450
RuslandMatch TVRussischmatchtv.ru/on-air
AlbaniëRTSHAlbaneestv.rtsh.al/kanalet/rtsh-sport
LuxemburgRTLLuxemburgsplay.rtl.lu/live
BraziliëBandPortugeeswww.band.uol.com.br/ao-vivo
ZwitserlandSRFZwitserduitswww.srf.ch/play/tv/live/

Voor de GP van Frankrijk zijn er helaas geen gratis streams met Nederlands of Engels commentaar. Daarnaast kunnen we nog niet controleren of de gratis Franse stream van C8 ook tijdens de race werkt zonder VPN. De andere streams hebben we eerder al getest met andere Grands Prix.

Stap-voor-stap: binnen 5 minuten online de Formule 1 kijken

We zouden je eerst aanraden om te kijken of de Franse zender C8 ook werkt bij jou thuis zonder VPN. Ga simpelweg naar de site van de livestream van C8 en check of de stream voor jou automatisch afspeelt. Mocht dit niet werken, dan kun je een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot een van de andere gratis streams uit de tabel.

Om een stream uit de tabel te kijken met een VPN, heb je eerst een VPN nodig. Het is daarbij aan te raden gebruik te maken van een VPN met een geld-terug garantie. Zo kun je na de race je geld terugkrijgen. Een VPN die het bij ons prima deed met de bovenstaande streams is CyberGhost. CyberGhost is zeer voordelig en heeft een erg lange geld-terug garantie periode. Je kunt eventueel ook een andere VPN proberen uit onze top 5. Mocht je CyberGhost willen uitproberen, klik dan op de onderstaande knop om de site van CyberGhost te bezoeken:

Bezoek CyberGhost

Nadat je een VPN hebt gekozen kun je simpelweg de volgende stappen volgen om de GP van Frankrijk te kijken:

  1. Maak een account aan bij de door jou gekozen VPN.
  2. Download en installeer de VPN op het apparaat waarop je de GP wil kijken. De meeste goede VPN’s werken op zowel desktop, als smartphone en tablet.
  3. Open de VPN-software en maak verbindingmet een specifieke server. Zorg ervoor dat je verbinding maakt met een server in het land dat correspondeert met het land in de bovenstaande tabel.
  4. Wacht tot de VPN verbinding heeft gemaakt en laat de software daarna aanstaan op de achtergrond.
  5. Ga naar de F1 stream van jouw keuze!

Raceschema en huidige stand

De GP van Frankrijk vindt plaats in het weekend van 18 juni 2021 tot en met 20 juni 2021. Op vrijdag en zaterdag zijn de vrije trainingen en kwalificaties. Op zondag de 20ste begint de race om 15.00 lokale tijd. Dit is het officiële schema voor F1 Emirates GP De France:

EvenementDatum en tijd
Eerste vrije trainingVrijdag 18 juni (11:30 – 12:30)
Tweede vrije trainingVrijdag 18 juni (15:00 – 16:00)
Derde vrije trainingZaterdag 19 juni (12:00 – 13:00)
KwalificatiesZaterdag 19 juni (15:00 – 16:00)
Officiële raceZondag 20 juni (15:00)

De huidige stand in de F1 is als volgt:

PositieCoureur (team)Aantal punten
1Max Verstappen (Red Bull)105
2Lewis Hamilton (Mercedes)101
3Sergio Pérez (Red Bull)69
4Lando Norris (McLaren)66
5Charles Leclerc (Ferrari)52

Mocht je overigens, naast de GP van Frankrijk, geïnteresseerd zijn in andere Grands Prix van het seizoen? Bekijk dan ookons algemene Formule 1-artikel voor meer informatie en het volledige officiële schema van het 2021 F1-seizoen.

Kijk online gratis de Formule 1 GP van Frankrijk (ook in het buitenland!) (2)

Quinten van Kastel

Techredacteur & Designer

Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website.

Meer artikelen uit de sectie Nieuws

Kijk online gratis de Formule 1 GP van Frankrijk (ook in het buitenland!) (3)

Kijk World Matchplay darten (2024) live, overal vandaan

13 juli 2024

Kijk online gratis de Formule 1 GP van Frankrijk (ook in het buitenland!) (4)

Gratis de finale van Wimbledon 2024 kijken

13 juli 2024

Kijk online gratis de Formule 1 GP van Frankrijk (ook in het buitenland!) (5)

Kijk Nederland – Italië (vrouwen) EK-kwalificatie Oranje Leeuwinnen

12 juli 2024

Kijk online gratis de Formule 1 GP van Frankrijk (ook in het buitenland!) (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6654

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.