Roadtrip door Florida: voorbeeld rondreis in 2 weken | TravelBliss (2024)

66 Shares

Florida heet niet voor niks de Sunshine State, dus je kunt deze bestemming het hele jaar bezoeken. Maar vooral in onze winter is Florida erg in trek. Huur een auto, geniet van de prachtige natuur en pak je koffer niet helemaal vol. Je kunt in de USA bijzonder goed(koop) shoppen 😉 Hier een voorbeeld van een roadtrip door Florida in 14 dagen.

Roadtrip door Florida per huurauto

In Florida is het handig om rond te reizen met een huurauto. Het openbaar vervoer is niet echt goed geregeld. Alles is gemaakt om per auto te doen. Zelfs de banken hebben een drive thru. Bovendien zijn de wegen breed en rijden de Amerikanen erg netjes. Alamo is een grote en betrouwbare organisatie voor huurauto’s in Florida. Een andere betrouwbare aanbieder is Sunnycars, dan weet je zeker dat er geen extra kosten voor verzekeingen bijkomen.

Roadtrip door Florida: voorbeeld rondreis in 2 weken | TravelBliss (2)

Trek zo’n twee weken uit om een goede indruk te krijgen van Florida. Ter inspiratie voor een roadtrip door Florida, deel ik hieronder de route door Florida die wij zelf gedaan hebben. Tegenwoordig zijn bovendien de vluchten naar Florida niet duur en staat de koers van de dollar gunstig!

Dag 1 t/m 3 Orlando

Orlando staat natuurlijk vooral bekend om de vele pretparken. Het is dé pretparkhoofdstad van de wereld. De meesten kiezen voor de bekende parken als Disney World, Universal Studios of Sea World. Er is in ieder geval keuze genoeg hier als je van achtbanen en pretparken houdt. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan de meeste pretparken. Als je een week in Orlando verblijft, kun je ook goedkoop een huis huren.

Geen zin in pretparken? Ook het Lake Eola Park in het centrum van Orlando is mooi. Je kunt wandelen langs het meer met de vele zwarte zwanen en vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de skyline van Orlando. In het historisch centrum is ook een oud treinstation en een brandweerkazerne die je gratis kunt bezoeken met prachtige authentieke brandweerwagens (W. Central Boulevard).

Tip: Wil je flink shoppen en goedkoop merkkleding inslaan? In Orlando is ook een groot outlet centrum: Orlando International Premium Outlets. De grootste outlet die ik tegengekomen ben in Florida.

Cape Canaveral

Zelf ben ik naar Cape Canaveral geweest. Vooral de rondleiding per bus langs de lanceringsplatformen is erg indrukwekkend, en je rijdt door een schitterend natuurgebied waar je volop vogels en krokodillen kunt spotten. Zorg dat je de bustour als eerste doet want ‘s ochtend is het nog rustig en zo voorkom je lange wachtrijen. De Amerikanen komen wat later op gang. Vooraf een kaartje kopen is niet nodig want er staan voldoende apparaten bij de ingang.

Dag 4 Blue Spring State Park & Ocala National Forrest

Doe tijdens je roadtrip door Florida ook eens de natuurparken op een klein uurtje rijden ten noorden van Orlando aan. Zelf vond ik het verrassend mooi. In de natuurparken Blue Spring State Park en Ocala National Forest zijn prachtige wandelroutes door de natuur en langs kristal helder turquoise water. Genieten van prachtige natuur, mooie wandelpaden (vaak over board walks) en als je geluk hebt, zie je net als ik hier ook zeekoeien. Voor alle natuurparken geld wel een toegangsprijs.

Maar ook het landschap in dit deel van Florida is een stuk authentieker dan die rondom de toeristische plaatsen als Orlando en Miami. Geen enorme reclameborden en fastfood ketens langs de weg, maar je passeert authentieke ranches met de typische Amerikaanse brievenbussen en rijdt door prachtige landschappen.

Dag 5 Crystal River

Crystal River is kleine plaats aan Florida’s Nature Coast en zoals de naam al zegt vind je hier een kristalheldere rivier en mooie helderblauwe warmwaterbronnen. Dit is de enige plek in Florida, en een van de weinige plaatsen ter wereld, waar je kunt zwemmen met zeekoeien (manatees). Dat is eigenlijk dé belangrijkste reden dat mensen deze plaats bezoeken, en ook wij hier heen gingen.

Hier komen vooral in de wintermaanden (december tot april) grote aantallen zeekoeien heen dankzij de prachtige warmwaterbronnen: Three Sisters Spring. Ze overwinteren hier en zoeken het warme water op in de ‘koude’ wintermaanden. Maar het blijven dieren en hun gedrag is onvoorspelbaar. Wij hadden half februari dus geen geluk want wij hebben hier geen enkele zeekoe gespot. Volgens de gids waren ze dit jaar al vroeg vertrokken richting zee. Wel een beetje een domper 😉

Dag 6 Clearwater

De zonsondergang mag dan schitterend zijn in Clearwater, maar ik vond het strand hier niet heel erg bijzonder. De plaats kenmerkt zich door veel hoogbouw langs de kust. Het voordeel is wel dat de hotels hier pal aan het strand staan. Je staat dus vanuit je hotel direct op het strand. In veel andere plaatsen is dat niet zo. Daar staan luxe woonhuizen langs de kust en liggen de hotels wat verder weg.

In het centrum van Clearwater is het druk met bars, restaurants en feestende vakantieganger. Dus houd je van een levendige badplaats? Dan ben je hier op de juiste plek. Een voordeel is dat je je auto bij je hotel kunt laten want er rijdt een gratis shuttle service langs de kust in Clearwater. Met die shuttle service bereik je de restaurants, Pier 60 en de winkel van Hulk Hogan. Ik zou persoonlijk deze plaats de volgende keer overslaan. De rest van de westkust is een stuk mooier.

Dag 7 Sanibel Island

In St Petersburg heb je het prachtige Dali museum. Wij zijn tijdens onze roadtrip door Florida via de Sunshine Skyway bridge doorgereden richting Sanibel eiland. Na een tolbrug kom je echt in een paradijselijk stukje Forida. Probeer de weekenden te vermijden want dan is het file rijden. Dit eiland is niet heel groot en staat bekend om de schelpen.

Het is goed toeven op de witte zandstranden. Maar op dit tropisch begroeide eiland zie je ook prachtige victoriaanse huizen. Je kunt hier mooie wandelingen maken of fietsen huren want overal lopen fietspaden. Wel uitkijken voor overstekende schildpadden! Mooi natuurparken zijn onder andere:

  • Het natuurgebied Bailey Traject is gratis te bezoeken en erg mooi.
  • JN Ding Darling Wilderness Area is zeker de moeite waard, maar daarvoor moet je wel toegang betalen. Dit laatste park is op vrijdag gesloten.

Roadtrip door Florida: voorbeeld rondreis in 2 weken | TravelBliss (8)

Dag 8 Napels

In Napels is het strand prachtig (zacht wit zand) en de zonsondergang net zo mooi als in Clearwater. De pier is druk, zeker met zonsondergang. En langs het strand staan kasten van huizen. Parkeren is niet goedkoop in de buurt van de pier en zorg dat je genoeg kleingeld hebt voor de parkeerautomaten!

De Lemon Tree Inn heeft een tropische tuin en ligt op loopafstand van de winkelstraat met restaurantjes. Wij waren hier maar kort tijdens onze roadtrip door Florida. Als ik meer tijd gehad had zou ik zeker ook naar Marco Islands gaan om te kajakken door de mangrove.

Tip: Vlak bij Naples ook nog een groot outlet centrum: Miromar Outlets mocht je in Orlando geen tijd gehad hebben.

Dag 9 Everglades

Als je een roadtrip door Florida doet, mag Route 41 door het Big Cypruss National Reserve en de Everglades zeker niet ontbreken. Overal langs de weg heb je parkeerplaatsen waar je korte wandelingen kunt maken. En waar je ook volop alligators ziet. Maar geen angst. Er staat gewoon een hek bij die parkeerplaatsen of je kunt over een board walk lopen.

En als je een air boat tour wil doen, kun je dat heel goed vanuit Everglades City doen. Dit gedeelte is rustiger en dan ga je heel spectaculair door de mangrove. Echt veel alligators zie je niet, maar dit is wel de kans om een keer in een air boat over het water te scheuren wat toch wel spectaculair is.

Dag 10 Key West

Tijdens onze roadtrip door Florida hebben wij ervoor gekozen om in Florida City te overnachten, de plaats zelf is echt niks bijzonders is. Fairway Inn in Florida City is een prima plek om alleen te overnachten (grote kamer en super lekkere bedden) vanwege de strategische ligging vlakbij de Everglades en op 2,5 uur rijden van de Key West. En op de Keys zelf zijn de accommodaties vrij prijzig! Dus als je op tijd vertrekt heb je nog een hele dag om Key West te bekijken, het uiterste puntje van Florida dat dichter bij Havana dan bij Miami ligt.

Roadtrip door Florida: voorbeeld rondreis in 2 weken | TravelBliss (11)

De route over de Key’s is echt spectaculair met alle bruggen en langs het turquoise water. Maar Key West is echt wel het onbetwiste hoogtepunt. Jammer dat de accommodatie hier zo duur is 😉 Hier zie je prachtige oude huizen in pasteltinten, meestal met schommelstoelen op een veranda. Ik bleef foto’s maken. De sfeer is relaxed, kippen lopen los op straat en toeristen huren fietsen.

Tip: Fietsen is een populair bezigheid op Key West, maar in het centrum rijd ook de pink bus. (je hoeft dus niet de hop on hop off te boeken) want die gratis bus rijdt dezelfde route).

Bezienswaardigheden Key West

Key West is erg toeristisch vooral rondom Mallory Square en Duval Street. Zeker in de middag als de cruiseschepen aanmeren. Maar net iets buiten het centrum zijn er genoeg rustige plekjes te vinden. En toen ik ’s ochtend op pad was, kwam ik amper iemand tegen. Op Key West is genoeg te zien en doen, zoals:

  • Paal 0 km, het eindpunt van Highway 1.
  • Grote boei op het zuidelijkste puntje.
  • Mallory Square voor de Sunset Celebration.
  • Huis van Ernest Hemingway.
  • Duval street met de vele bars en restaurants.
  • En natuurlijk Key Lime pie eten.

Dag 11 key West

Blijf zo lang mogelijk op Key West! Dit is echt het allermooiste eiland van de Keys voordat je weer terug gaat richting Miami. Een leuke stop onderweg is bij Robbie’s Pier. Daar kun je enorme tarpon vissen voeren. Maar het is gewoon wel een leuke, kleurrijke plek om te stoppen. Je wordt er helemaal vrolijk van en bij het water zie je veel pelikanen. Als je richting Miami rijdt, zie je Robbie’s Pier aan de linkerkant net voor de brug liggen voordat je het eiland Islamorada afrijdt.

Bezienswaardigheden Keys

Natuurlijk is er nog meer te zien en beleven op de Keys. Dit hangt ook een beetje af van de hoeveelheid tijd die je op Keys wil doorbrengen. Hieronder nog een aantal bezienswaardigheden op de Key’s die je tijdens je roadtrip kunt bezoeken:

  • No Name Key: key deer (herten).
  • Big Pine Key: Bahia Honda State Park.
  • Marathon: 7 Miles Bridge (uit Fast en Furious).
  • Islamorada: Robbie’s Pier (enorme tarpon vissen voeren).
  • Key Largo: Pennekamp Coral Reef State.
  • Key Largo: Dolphin Plus (zwemmen met dolfijnen).

Tip: Vlak voor het Bahia Honda State Park kun je aan de rechterkant stoppen om de treinbrug te zien. Als je daarvoor het park in rijdt, betaal je 10 dollar.

Dag 12 t/m 14 Miami

Natuurlijk mag Miami niet ontbreken tijdens een roadtrip door Florida. Aanraders zijn de Cubaanse wijk op Calle Ocho (8thstreet) en de vele street art in Wynwood Art District. Verder is vooral Miami South Beach het leukste om te bezoeken in Miami. Zelf vond ik de rest van Miami niet echt bijzonder.

Miami South Beach is fantastisch, met Ocean’s Drive, het Art Deco District en het strand met de gekleurde strandhuisjes. Tussen alle Art Deco panden aan Ocean’s Drive zie je een klein paleisje op nummer 1116. Dit was het huis van Versace. Wil je bijkomen aan het strand dan is dit wellicht niet de perfecte plek want zwemmen mag vaak niet vanwege de sterke stroming. Kort dan je tijd hier wat in en blijf wat langer aan de westkust.

Tip: Heb je geen hotel in South Beach? Met de auto rijd je gemakkelijk naar de parkeergarage op 7th street waar je voor 1 dollar per uur kunt parkeren. (7th Street Garage, 210 7th St, South Beach, Miami Beach, FL 33139).


Voorbereidingen rondreis Florida

Als je jouw rondreis helemaal zelf wilt samenstellen en je eigen route wilt bepalen.

  • Zoek de beste vluchten op SkyscannerofTix
  • Vind de beste accommodaties op booking.com (het voordeel is dat je deze vaak nog gemakkelijk kunt wijzigen, dus als je jouw route aanpast, kun je ook de accommodatie aanpassen.
  • Boek een huurauto bij alamo
  • Vergeet ook niet je ESTA tijdig aan te vragen!

Esta aanvragen

Een ESTA is een verplicht reisdocument voor iedereen die naar of via Amerika reist om zonder visum te mogen reizen. De ESTA aanvraag doe je online. De ESTA toestemming moet minimaal 72 uur voor aankomst in Amerika geregeld zijn en geldt ook voor kinderen. De kosten bedragen 14 dollar en kun je alleen met een credit card betalen. Krijg je geen toestemming via ESTA (dat weet je meestal binnen een paar uur) dan dien je zelf contact op te nemen met de Amerikaanse Ambassade.

Pin voor later

66 Shares

Roadtrip door Florida: voorbeeld rondreis in 2 weken | TravelBliss (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6031

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.