Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (2024)

Wil je een rondreis maken in Amerika en hou je van mooie stranden, cultuur en pretparken? Ga naar Florida! In dit artikel vind je de ultieme roadtrip Florida voor 2 weken.

Inhoud verberg

1 Waarom wil je een roadtrip maken in Florida?

2 Roadtrip Florida: de ultieme route

3 Huurauto in Florida

4 Heb je meer dan twee weken de tijd voor een roadtrip Florida?

5 Boek je reis naar Florida

6 Lees meer over Florida

Waarom wil je een roadtrip maken in Florida?

Florida is een staat in het zuidoosten van Amerika en staat bekend als de Sunshine State. En ja, het is er heel vaak heel zonnig en je vind hier prachtige witte zandstranden met wuivende palmbomen. Heel paradijselijk!

Maar Florida is meer dan dat, want er valt nog veel meer te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kleurrijke historische Art Deco district in Miami Beach? Of alligators in de Everglades? De Caribische vibe op de Florida Keys? En vergeet niet dat Orlando de Themepark capital of the world is, een must visit voor pretparkliefhebbers.

Het is daarom echt een goed idee een een Florida roadtrip te maken en zo verschillende hoogtepunten in de staat te bezoeken. Mijn eerste kennismaking met Florida was de roadtrip waarvan je in deze blog meeer kunt lezen. Wat mij betreft is dit de perfecte route voor een eerste bezoek aan Florida waar je kennismaakt met de mooiste plekken in de Sunshine State.

Roadtrip Florida: de ultieme route

Welke hoogtepunten kun je allemaal zien tijdens een roadtrip in Florida van 2 weken? Dit is de route voor een roadtrip Florida vol mooie bestemmingen!

Dag 1 & 2: Miami

We starten deze twee weken Florida in de kleurrijke stad Miami! Voor Miami zou ik minimaal twee volle dagen uittrekken (drie nachten), in deze stad is namelijk meer dan genoeg te beleven en je kunt even bijkomen van de jetlag.

In Miami overnacht je het best in Miami Beach, een levendige stad met een prachtig strand. Vanuit daar kun je prima de stad ontdekken. Het is superleuk om alle gekleurde strandhuisjes te bekijken, net als de indrukwekkende architectuur op Ocean Drive.

Daarnaast zijn ook andere plekken in Miami een bezoekje waard, denk hierbij aan het Cubaanse Little Havana, felgekleurde street art op de Wynwood Walls, Key Biscane en het indrukwekkende Holocaust Memorial.

Lees ook: Tips voor je reis naar Miami

  • Hoteltip: Pelican Hotel(4⭐) – Overnachten aan de iconische Ocean Drive is altijd een goed idee. Dit kleurrijke Art Deco hotel is een geweldige plek om te verblijven.
  • Pro tip: De Go City All-Inclusive Pass is handig om aan te schaffen als je zoveel mogelijk wilt doen tijdens je bezoek aan Miami. Met deze pas kun je o.a. naar het Miami Seaquarium en een dag mee met de Hop-on Hop-Off Big Bus Miami. Als je veel van dit soort dingen wilt doen, kun je flink besparen met deze pas!
Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (1)

Dag 3: Via de Overseas Highway naar Key West

Als je van Miami naar Key West rijdt, kom je over de Overseas Highway. Deze prachtige weg heeft zoveel te bieden dat je er met gemak een hele dag over doet. Een van de mooiste bezienswaardigheden langs de Overseas Highway is het Bahia Honda State Park (op de foto).

En daarnaast zijn er nog 100 plekken te zien met mooie doorkijkjes op de azuurblauwe zee, kleine eilandjes, witte stranden, wuivende palmbomen en misschien zie je wel een paar flamingo’s! Aan het eind van de rit kom je aan in Key West, waar je een paar nachten blijft.

  • Extra tip: Ontdek de mooiste plekken op de Overseas Highway met deze zelfrijdende tour.
  • Hoteltip: The Speakeasy Inn and Rum Bar(3⭐) – In deze knusse accommodatie heb je een eigen kitchenette zodat je – als je wilt – zelf kunt koken. Het ligt op een prachtige locatie op loopafstand van veel bezienswaardigheden.
Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (2)

Dag 4: Key West

Waarschijnlijk kom je na de lange rit over de Overseas Highway pas laat aan in Key West, dus hier kun je het beste twee nachten verblijven. Key West is een superleuke plek met een Caribische vibe. Zo zijn er zijn weinig Amerikaanse ketens te vinden in het centrum.

Je kunt hier heerlijk rondwandelen om het stadje te ontdekken, een foto maken bij de meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten, overheerlijke Key Lime Pie eten, een snorkeltour doen (ik heb nog nooit zulke grote roggen gezien!) en de zonsondergang meemaken op Mallory Square. Genieten! Eigenlijk is een volle dag op Key West niet genoeg, dus mocht je meer tijd hebben, boek dan vooral een extra nacht op deze heerlijke plek.

Lees ook: 17 leuke Key West bezienswaardigheden die je niet mag missen

Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (3)

Dag 5: Ontdek de Florida Keys

We vervolgen onze Florida route. Op deze dag rij je weer terug in de richting van Miami over de Overseas Highway. Mocht je op dag drie nog geen tijd gehad hebben om mooie stops te maken, doe dat dat vandaag. Misschien zie je onderweg wel een Key Deer lopen, een van de kleinste herten ter wereld. Je rijdt door tot Key Largo (dit is het laatste grote eiland voordat je weer op het vasteland van Florida zit) om daar te overnachten.

  • Hoteltip: Azul del Mar(3⭐) – Mooi boetiekhotel in Key Largo dat helemaal ingericht is in de stijl van de Florida Keys. De groene tuin staat vol palmbomen en de kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Lees ook: 15 Florida Keys bezienswaardigheden die je niet mag missen

Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (4)

Dag 6: Everglades

Op deze dag rij je van Key Largo naar Naples en doe je het enige nationale park aan tijdens je roadtrip Florida. Een bezoek aan Everglades National Park is een must.

Ook hier is weer genoeg te doen: bezoek het visitor center, loop over een paar boardwalks om alligators te spotten, maak een ritje met een airboat (het is het leukste om dit te doen in Everglades city, dan race je door de mangrove) en ga een stukje off road.

Aan het eind van de dag kom je aan in het leuke stadje Naples, waar je overnacht.

  • Hoteltip: Inn at Pelican Bay (4⭐) – Prachtig boetiekhotel aan het water met ruime kamers en een mooi zwembad.
Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (5)

Dag 7: Naples

Even uitpuffen in een fijn stadje aan de Golfkust van Florida: Naples. Hier kun je een dagje lekker relaxen op het mooie strand, een wandeling maken op de pier, dolfijnen zien zwemmen in zee, gigantische villa’s van beroemdheden spotten of lekker shoppen in de mall.

Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (6)

Dag 8: Ontdek de Golfkust van Florida

Vandaag vervolg je deze route Florida. Trek je zwemkleding aan, want deze dag ontdek je de mooie stranden van de Golfkust! Een stop op de eilanden Sanibel & Captiva is een must. Hou je van schelpen zoeken? Dan is dit de place to be! De schelpen zijn hier namelijk erg groot en ontzettend mooi.

Wil je lekker op het strand liggen, rij dan via de gave Sunshine Skyway Bridge richting Saint Petersburg en maak een stop bij Fort de Soto Park met een supermooi en hagelwit strand. Heb je geen zin om te zonnen? Dan zijn er onderweg meer dan genoeg plekken om lekker te shoppen (Fort Meyers, Sarasota en Bradenton) of maak een wandeling in het Myakka River State Park.

  • Hoteltip Bradenton op de route tussen Sanibel en Fort de Soto: Compass Hotel by Margaritaville Anna Maria Sound (4⭐) – Kleurrijk hotel en je waant je hier echt even in de Cariben. De kamers zijn mooi ingericht en de tuin (met zwembad) staat vol palmbomen.
  • Hoteltip Sint Pete Beach: The Saint Hotel (4⭐) – Prachtig hotel op slechts 4 minuten lopen van het strand. De kamers zijn modern en kleurrijk ingericht en er is een zwembad met gezellige zitjes.

Lees ook: Golfkust van Florida: toffe plekken die je niet mag missen

Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (7)

Dag 9: Tampa & St. Petersburg

Tijd om weer een stad te ontdekken. De steden Tampa & St. Petersburg liggen tegen elkaar aan, dus kunnen prima gecombineerd worden tijdens een bezoek. In St. Petersburg vind je het Salvador Dalí museum, wat echt een aanrader is. Niet alleen hangt het vol met kunstwerken van Dalí, maar ook heb gebouw is heel gaaf, helemaal in de stijl van Dalí.

In Tampa kun je onder andere naar het Florida Aquarium of bezoek de Amalie Arena voor een concert of sportwedstrijd. Mocht je al zin hebben in pretparken dan is Busch Gardens een aanrader, dit is een dierentuin en een achtbanenpark in een, een bijzondere én leuke combinatie.

  • Hoteltip Tampa: ROOST Tampa (4⭐) – Heel tof hotel midden in het centrum van Tampa, met een buitenzwembad en een gym.
  • Extra tip: Met de Tampa Bay City Pass krijg je flinke korting als je meerdere attracties wilt bezoeken, waaronder het Florida Aquarium en Busch Gardens.
Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (8)

Dag 10 t/m 14: Orlando

Vier dagen in Orlando? Ja, want die zijn zo om! In Orlando vind je veel gave pretparken en waterparken, o.a. Disney World, Seaworld en Universal Studios. Daarnaast kun je ook schandalig goed (en goedkoop) shoppen in een van de Premium Outlets.

Ook als je van lekker eten houdt, dan is het hier goed vertoeven, je hebt keuze uit honderden verschillende restaurants. Vergeet niet om je te verdiepen in het gebruik van coupons in Amerika, want die kun je goed gebruiken in Orlando en hiermee kun je veel geld besparen.

Naast pretparken en shopping malls zijn er nog genoeg andere leuke dingen te doen in Orlando. Breng eens een bezoek aan Celebration, een van de meest perfecte stadjes ter wereld, of ga wandelen in Wekiwa Springs State Park.

Tip! Koop je pretparktickets voor vertrek via de website Attraction Tickets. Ze hebben toffe combinatietickets voor goede prijzen.

Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (9)

Overnachten in Orlando

Het is superleuk om in Orlando een villa met zwembad te huren en dat is goedkoper dan je denkt! Kijk maar eens op VRBO voor de mogelijkheden.

Hotelkamers zijn er ook in overvloed in Orlando, er is enorm veel keus. Je kunt het beste kijken op Booking.com voor alle opties en prijzen. Hier vind je ook veel mooie appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Een paar tips:

Lees ook:

In Orlando sluit je deze rondreis Florida van 2 weken af. Wat een geweldige reis!

Huurauto in Florida

Voor een roadtrip Florida heb je natuurlijk een huurauto nodig. Het is het meest handig om die gelijk bij aankomst op de luchthaven van bijvoorbeeld Miami of Orlando op te halen. Om de beste prijzen te vinden is het een kwestie van veel vergelijken en regelmatig kijken. Zelf gebruik ik hiervoor meestal Auto Europe.

Wil je zeker weten dat je goed verzekerd op reis gaat? Dan is Sunny Cars de beste optie. Deze is vaak iets duurder, maar je bent wel heel goed verzekerd.

Lees ook: Een auto huren in Amerika: 16 tips en veelgestelde vragen

Tip! Wist je dat je ook met een camper een geweldig mooie rondreis in Florida kunt maken? Kijk op de website van Travelhome voor meer informatie.

Wanneer je je Florida roadtrip start in Miami heb je niet meteen een huurauto of camper nodig. Parkeren in Miami is namelijk behoorlijk prijzig en met het openbaar vervoer kun je ook op veel plekken komen.

Heb je meer dan twee weken de tijd voor een roadtrip Florida?

Is 2 weken Florida niet genoeg? Dan kun je uiteraard nog veel meer leuke dingen zien en doen in Florida. Een paar tips voor toffe stops en mooie bezienswaardigheden:

  • Rij na Tampa iets verder door naar het noorden en bezoek Crystal River. Hier is de kans groot dat je manatees ziet.
  • Het stadje St. Augustine is de oudste nog bestaande Europese nederzetting in de Verenigde Staten van Amerika. Een superleuke plek om even rond te kijken en iets van de historie te zien
  • Heb je altijd al met je auto over het strand willen rijden en hou je van autoracen? Dan is Daytona Beach echt een leuke plek om te bezoeken.
  • Ben je geinteresseerd in ruimtevaart? Neem dan een kijkje bij Cape Canaveral, hier worden nog regelmatig raketten gelanceerd! Als er geen lancering is, dan is het Kennedy Space Center ook zeker het bezoeken waard.

Boek je reis naar Florida

Lijkt het je helemaal geweldig om een roadtrip in Florida te maken? Dan is het tijd om die te plannen en een reis te boeken! Deze websites gebruik ik altijd als ik een reis naar Amerika boek:

✈️ Vliegtickets – Voor de goedkoopste tickets kun je kijken op Skyscanner. Zelf boek ik het liefst rechtstreeks bijKLM, dit vind ik een fijne luchtvaartmaatschappij en kan ik meteen Flying Blue Miles sparen. Voor deze route is het handig om een “open jaw” ticket te boeken, dus heen naar Miami en terug vanaf Orlando. Dit kun je boeken door op “meerdere bestemmingen” te klikken.

🛏️ Overnachten – Bij elke stop van deze roadtrip staat een leuke tip voor een plek om te overnachten. Kijk op Booking.com voor meer mogelijkheden, beschikbaarheid en prijzen.

💊Reisverzekering– Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Voor een korte reis is een kortlopende reisverzekering prima, maar als je meer dan drie weken per jaar op vakantie gaat, dan kan het voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Kijk bijFBTOvoor de mogelijkheden.

💳Creditcard– In Amerika kun je vrijwel overal betalen met een creditcard. Veel geaccepteerde creditcards zijnVISA,MastercardenAmerican Express. Met die laatste spaar je ook nog eensFlying Blue Milesdie je in kunt wisselen voor vluchten.Meld je aan via deze linkvoor een welkomstbonus.

Kijk op deze pagina voor meer handige websites voor het boeken van een onvergetelijke reis naar Amerika.

Florida Roadbook

Heb je behoefte aan een persoonlijke reisgids die helemaal is afgestemd op jouw reis? Voor deze Florida roadtrip heb ik een Florida roadbook gemaakt. Wat staat hier zoal in?

  • Routekaartjes van deze Florida roadtrip.
  • Informatie over alle plekken die je bezoekt en een korte opsomming van alle bezienswaardigheden.
  • Praktische tips voor een reis naar Florida.
  • Invulvelden waar je o.a. informatie over je hotels en vluchten op kunt schrijven.
  • Een handige checklist en een paklijst.

Mocht je niet exact deze route aan willen houden, dan zijn er ook losse bouwstenen te koop. Op deze manier kun je op een hele makkelijke manier zelf je roadbook samenstellen!

Dit roadbook en de bouwstenen zijn digitale bestanden (PDF op A4 formaat). Je kunt dus zelf kiezen of je ze af laat drukken of digitaal gebruikt.

Geen zin om zelf je reis samen te stellen?

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties die prachtige roadtrips in Florida voor je kunnen samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • TUI: kant en klare rondreizen inclusief vliegticket.
  • Travelhome: ontdek Florida met de camper!
  • Tenzing Travel: mooie rondreis met de auto die grotendeels de route van deze roadtrip Florida volgt.

Lees meer over Florida

Ben je geïnspireerd en wil je graag op vakantie naar Florida? Dit zijn een paar hele fijne reisgidsen vol tips en nog meer inspiratie.

Capitool Reisgids Florida

ANWB wereldreisgids – Florida

Daarnaast kun je op deze website meer informatie vinden over een vakantie in Florida, ik heb de zonnige staat namelijk meerdere keren bezocht. Lees ook een van deze artikelen:

  • De beste tijd om naar Florida te gaan: overzicht per maand
  • Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state
  • Kosten rondreis Florida

In mijn nieuwsbrief deel ik regelmatig leuke reisverhalen, handige reistips en inspiratie voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Dit artikel verscheen voor het eerst in september 2016. Laatste update: maart 2024.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel!Steun Op reis met Co.

Amerika Florida route

Roadtrip Florida: de ultieme route voor 2 weken (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5991

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.